Ипотечен кредит за потребители

  • Начало
  • Ипотечен кредит за потребители

Какво е ипотечен кредит?

Ипотечен кредит

Накратко, ипотечният кредит е заем, който е гарантиран с недвижим имот. В дадения случай Лайт Финанси ви предоставя
ипотечен кредит, при който се учредява ипотека в наша полза върху недвижим имот, на който ние не ставаме собственик. Предлагаме ипотечни кредити както за физически, така и за юридически лица.

Срокът на ипотечния кредит варира, но ние винаги се съобразяваме с вашите нужди, като съгласуваме оптималния вариант, взимайки предвид размера на периодичните плащания и възможността ви да погасявате месечните си вноски.

Как мога да кандидатствам
за ипотечен кредит?

Поради това че ценим времето ви, стъпките за кандидатстване са изключително бързи, лесни и удобни. Целият процес отнема само няколко минути.

Попълнете форма за кандидатстване тук

Или се свържете с нас чрез телефон или във Viber

Превеждаме сумата по сметката ви.

Подписваме договор и ипотека

Ще обсъдим условията и необходимите документи

Едногодишен ипотечен кредит

Един от най-популярните ни кредити е „Едногодишен кредит“, който е за срок 12 месеца и с фиксирана годишна лихва от едва 10%. Идеален е за вас, ако не искате да се обвързвате с дългосрочен заем и планирате да го изплатите за по-кратък период. Едно от основните изисквания е да имате трудов договор с минимален осигурителен праг 2000 лв.

Револвиращ кредит

От друга страна, много от клиентите ни предпочитат така наречения „Револвиращ кредит“, който е за срок до 36 месеца. Подходящ е за вас, ако не искате да усвоявате цялата сума наведнъж, а само част от нея според вашите нужди. Удобството на револвиращия кредит е, че може да използвате малка част от общите отпуснати средства и бързо да ги погасите. Тоест вие определяте кога и колко искате да усвоите.

Кредит Стандарт

На последно място, но определено не и по предпочитание, е „Кредит Стандарт“, който е за срок до 120 месеца и за който нямаме специфични изисквания. Както и името подсказва, това е типът кредит, който голяма част от нашите клиенти предпочитат и е удачен вариант, когато става въпрос за по-голяма сума.
 

Всички нужни документи

Изтеглете всички важни документи, за да кандидатствате за ипотечен кредит

За нас “Индивидуално” не е просто дума

Гордеем се с много от условията, които може да предложим на нашите клиенти, като конкурентни лихви, възможност за намаляване на лихвения процент с програмата “Процент за теб”, погасителни планове, съобразени с източника на дохода, както и с много други преференциални условия.

Знаем, че клиентите ни имат различни нужди и цели и затова винаги се стремим да предоставим индивидуални решения. Дали ви трябва заем, за да внесете малко повече красота в дома ви, или пък за покупката на нещо дългоочаквано и специално за вас, то ние сме сигурни, че ще успеем да ви предоставим кредита, от който имате нужда. С други думи, представете си едно швейцарско ножче с множество приложения за всеки момент, така и ние, Лайт Финанси, може да ви предложим кредит за всякакви нужди.

ipotechen-kredit-light-finance

какво ни отличава

Ние сме готови да ви кажем “Да”,
дори когато банката ви е казала “Не”

Кредитна Институция
(Банка)

Кредитираме въпреки лоша кредитна история

Въпроси и отговори за погасяване на ипотечен кредит:

Какъв ипотечен кредит мога да взема от Light Finance?

Light Finance предоставя на своите клиенти ипотечни кредити само срещу недвижим имот, който вече е собственост на клиента или на лицето, което се съгласява да бъде ипотечен длъжник. 

Ние не предоставяме предварително финансиране за придобиване на недвижими имоти. 

За какво можете да използвате ипотечен кредит от Light Finance? 

В нашата компания вярваме, че ви предоставяме неограничени възможности и никога не ограничаваме вашите искания или нужди. Стремим се да осигурим достатъчно възможности за всеки човек! Независимо дали се нуждаете от финансиране на подобрения в дома си, заемане на работен капитал или консолидиране на дълга си, ние предлагаме идеалния заем. Позволете ни да ви помогнем да сбъднете всичките си мечти за пари! 

Какъв доход е необходим? 

Всеки български гражданин може да кандидатства за ипотечен кредит, независимо дали има доказан източник на доходи. Light Finance не дискриминира хора с недоказуеми доходи и не поставя изискване за минимален доход. Всеки кредитополучател трябва да прецени доходите си, за да се увери, че може да прави постоянни плащания навреме. 

Колко време отнема получаването на одобрение? 

Бързото подаване на документите ще определи времето, необходимо за получаване на становище по молбата за ипотечен кредит, което е до три работни дни, но може да бъде и до двадесет и четири часа. 

Каква ще бъде месечната ми вноска? 

Преди да подадете заявлението си, използвайте нашия онлайн калкулатор, за да определите как изглеждат месечните вноски за размера и срока на кредита. По този начин можете да сте сигурни, че ще се вместите в бюджета си! За да

направите това, изберете желаната сума и период, след което автоматично ще се изчисли размерът на вноската. 

Мога ли да комбинирам текущите си задължения? 

Light Finance поставя клиентите си на първо място – осигурява удобство и финансова сигурност при всяко взаимодействие. Като вземете ипотечен кредит, можете да намалите текущите си дългове и да поемете контрола върху финансите си. Това е идеалното решение за тези, които искат да опростят плащанията по дълга си и да спестят пари в дългосрочен план. Невероятното предимство на консолидацията на дълга е, че всеки месец ще получавате една-единствена сума, което води до значително по-малки разходи, отколкото ако плащате отделни вноски по кредита. 

Как да бъда сигурен, че съм одобрен? 

Нашите кредитни инспектори ще оценят молбата ви и бързо ще ви уведомят за положителното или отрицателното си решение. 

Как ще получа парите си, ако бъда одобрен? 

След като представите удостоверение за актуална банкова сметка, можете да получите достъп до разрешените средства чрез директен депозит. 

Има ли допълнителни такси и комисионни? 

В Light Finance ценим нашите клиенти и се стремим да гарантираме честни отношения. Предоставяме ясни и прозрачни условия за всички наши продукти, така че да имате приятно преживяване с нас. Липсата на допълнителни такси и комисиони е една от стъпките към изграждане на взаимно доверие. Ще получите обратно само сумата, която онлайн калкулаторът е изчислил преди изпращането на заявката! 

Нуждая ли се от застраховка “Живот”? 

В Light Finance не обвързваме клиентите си със застраховка живот. Вместо това единственото изисквано покритие е специфична за жилищния кредит защита на имуществото за срока на кредита.

Какво се случва в случай на неплащане? 

В Light Finance държим на ангажимента си винаги да даваме шанс и да разбираме финансовите нужди на нашите клиенти. Все пак, се случва и да има някакви затруднения при изплащането. В такъв случай си запазваме правото да обявим договора за заем за предсрочно изискуем и платим с възможност за продажба на ипотекирания имот, ако е необходимо, съгласно приложимите законови процедури. 

Важно е да запомните, че трябва да плащате всички заеми, които сте взели от CDC, за да подобрите кредитния си рейтинг и да намалите значително шансовете си за нужда от подсигуряване на допълнителна финансова помощ.

Свържете се с нас, ако имате конкретни лични въпроси относно ипотечен кредит?