Как да използважилищен кредит калкулатор, за да разберете месечните плащания

  • Начало
  • ипотека
  • Как да използважилищен кредит калкулатор, за да разберете месечните плащания
кредит калкулатор за да разберете месечните плащания

Използвайте нашия жилищен кредит калкулатор, за да получите ясна и точна оценка за истинската цена на вашия ипотечен кредит. С нашия полезен инструмент можете да видите подробна разбивка на всички свързани разходи. Жилищният кредит калкулатор е най-ценен при правилното изчисляване на ГПР (годишен процент от разходите). Тази цифра трябва да бъде включена по закон и ние искаме да я имате под ръка, за да сравнявате оферти от различни банки. 

Важно: Жилищният кредит калкулатор / ипотечен кредит калкулатор е проектиран за удобство – когато въвеждате промени, стойностите се изчисляват автоматично и бързо в реално време. Това прави изчисленията лесни и бързи, без да се налага да щракнете върху отделен бутон, за да извършите изчисленията. Калкулаторът за жилищен кредит улеснява сравняването на условията на различни банкови жилищни кредити, за да намерите най-добрия за вашите нужди. Можете да сравнявате заеми въз основа на условия, желана сума и обезпечение. С помощта на жилищен кредит калкулатор ще получите обща представа за годишния процент на разходите, текущите лихвени проценти от различните банки и дължимите такси/застраховки. Освен това са необходими допълнителни изисквания. С този метод можете да сравните лихвените проценти на различни банки при закупуване на нов имот или рефинансиране на вашия дом. 

Ако попълните краткия формуляр, един от нашите лицензирани кредитни консултанти скоро ще се свърже с вас с персонализирана оферта. Ние ще гарантираме, че ще получите най-добрата оферта за ипотечен кредит, която отговаря на вашите нужди. 

Заповядайте в нашия кредит калкулатор за потребителски кредити за повече информация и страхотни оферти за потребителски кредити! 

Ползите от използването на жилищен кредит калкулатор

Ползите от използването на жилищен кредит калкулатор

Вашият жилищен бюджет ще зависи значително от месечните ви плащания за жилище, така че е важно да го изчислите, преди да започнете да пазарувате за заем за покупка или рефинансиране. Bankrate разполага с жилищен кредит калкулатор, където можете лесно да оцените ипотечното си плащане, като въведете различни данни.

Този кредит калкулатор може да ви помогне да определите различни сценарии и как те биха повлияли на месечното ви плащане, като например: 

● Намиране на подходящата за вас продължителност на заема. Има два основни вида ипотеки: с фиксиран лихвен процент и с регулируем лихвен процент. 30-годишната ипотека с фиксиран лихвен процент е подходящо решение, ако бюджетът ви е фиксиран. Тези заеми идват с по-ниски месечни плащания, въпреки че ще плащате повече лихва по време на заема. Ако имате малко място в бюджета си, 15-годишната ипотека с фиксиран лихвен процент намалява общата лихва, която ще платите, но изисква по-високи месечни плащания. 

● Ипотека с регулируем лихвен процент ( adjustable-rate mortgage (ARM) ) може да е добър вариант. С увеличаването на лихвените проценти може да се изкушите да изберете ипотека с регулируем лихвен процент (ARM). Обикновено първоначалните ставки за ARM са по-ниски от тези на конвенционалните им еквиваленти. Ако планирате да останете в дома си само за няколко години, тогава 5/6 ARM може да бъде най-добрият избор – този тип ARM има фиксирана ставка за пет години, преди да се коригира на всеки шест месеца. Просто внимавайте колко могат да се увеличат вашите месечни плащания по ипотека, след като началната лихва изтече. 

● Да предположим, че давате повече пари, отколкото имате. Ползването на жилищен кредит калкулатор ви дава месечна разбивка на това колко ще плащате като данъци и застраховки. 

● Какъв размер авансово плащане да направите? Въпреки че 20 процента се считат за обичайно авансово плащане, това не е необходимо. Много кредитополучатели правят първоначална вноска от 3 процента или по-малко.

Как да определите колко скъпа къща можете да си позволите

Как да определите колко скъпа къща можете да си позволите

Обща насока за това каква част от доходите ви трябва да харчите за жилище е правилото 28/36 процента. Повечето финансови консултанти препоръчват разходите за жилище да съставляват не повече от 28 процента от вашия брутен доход, под формата на наем или ипотечни плащания. Те също така препоръчват 36 процента да е максимумът, който трябва да похарчите за общия дълг, като в него включите ипотечни плащания, кредитни карти, студентски заеми, медицински сметки и подобни разходи. Ето една илюстрация: 

Брутният месечен доход на Джо е 5000 долара, което се равнява на 60 000 долара годишно. Ако умножим $5000 по 0,28, месечната вноска по ипотеката на Джо ще бъде $1400 (PITI). 

Максималните месечни ипотечни плащания на Джо, включително лихви, данъци и застраховки, трябва да бъдат 1400 долара. Това би позволило сума на заема до 253 379 долара. Въпреки че можете да се квалифицирате за ипотека със съотношение дълг към доход (DTI) до 50 процента за някои заеми, използването на такъв голям процент от доходите ви за дълг всеки месец може да ви остави без място в бюджета за други разходи като пенсионни спестявания или дискреционни разходи. Кредиторите няма да вземат предвид тези допълнителни бюджетни елементи, когато ви одобряват предварително за заем, така че вие трябва да направите това. По този начин ще разберете по-добре какъв вид жилищни плащания можете да правите всеки месец. Последното нещо, което някой иска, е да остане в непосилен заем за жилище за 30 години – дори ако кредиторът е готов да предостави парите. 

Свързани: Как да Получите кредит с Лошо ЦКР

Как да намалите месечната си вноска по ипотека

Как да намалите месечната си вноска по ипотека

Ако месечната вноска в нашия жилищен кредит калкулатор е прекалено висока за вас, не се притеснявайте! Можете да опитате да намалите някои от тези променливи: 

● По-дълъг заем има по-ниска месечна вноска, но ще плащате повече лихва в дългосрочен план.

● Можете да намалите месечната си ипотечна вноска, като похарчите по-малко за дома си. 

● Можете да пропуснете частната ипотечна застраховка (PMI), като направите авансово плащане от 20 процента или повече. 

● Можете да проучвате и пазарувате за по-нисък лихвен процент, който може да има предварителна цена, наречена точки. 

● Като направите по-значителна първоначална вноска, ще можете да намалите размера на заема си. 

Често задавани въпроси за кредит калкулатор:

Каква сума можете да заемете за жилищен кредит?

Сумата, която банката е готова да ви финансира за жилищен / ипотечен кредит, варира от 50-85% от оценената стойност на имота, в зависимост от фактори като тип, размер, местоположение и състояние. 

Как можете да кандидатствате за ипотека?

Можете да започнете процеса на кандидатстване за ипотека, като първо прегледате кредитния си профил и подобрите кредитния си рейтинг. Високият кредитен рейтинг ще ви даде право на по-нисък лихвен процент по ипотеката. След това изчислете колко скъпо жилище можете да си позволите, като също така вземете предвид размера на първоначалната вноска, която можете да направите.

Как мога да намаля лихвата по кредита си?

Прегледайте другите продукти, които вашата банка предлага на лоялни клиенти, които използват услуги като превод на заплати, плащане на битови сметки, застраховки и онлайн и мобилно банкиране. Те често идват с намалени лихви по заемите.
Каква е разликата между заем, при който плащате еднаква сума всеки месец,и заем, при който месечната ви вноска намалява?
Вашата вноска по кредита се състои от лихва и главница. Да предположим, че правите равни месечни вноски през целия си кредит. В този случай сумата ще съдържа повече лихва в началните фази, която след това постепенно се променя, за да се състои предимно от главница към края. Изплащането на заем с намаляващи месечни плащания води до по-високи ранни плащания, които намаляват с течение на времето. Първоначално главницата е равна, но лихвата намалява с времето. 

Как банката изчислява месечните плащания?

Банката взема предвид информацията за общите ви приходи и разходи, за да реши най-подходящата сума за вашата месечна вноска. Ние изчисляваме вашите месечни плащания въз основа на това, което определяме, че можете да си позволите, така че да можете да се справите с трудностите по извършване на плащане.

Какво е обезпечение по кредит?

Кредитното обезпечение гарантира, че заемът ще бъде изплатен изцяло, ако длъжникът не може да извършва плащания. Обезпечението може да приеме различни форми: заплата, залог върху имота или ипотека. Ако длъжникът просрочи плащанията си, друго възможно обезпечение е поръчител да поеме отговорност за изплащането.

Каква е разликата между ипотечен и жилищен кредит?

Жилищният кредит се отпуска специално за покупка на недвижим имот, като отпуснатите средства се превеждат директно от банката на продавача. От друга страна, ипотечен кредит е всеки заем, обезпечен с ипотека. Можете да кандидатствате за ипотечен кредит, за да закупите жилище и да покриете разходи като ремонт, мебели или други покупки.
Жилищният кредит е заем специално за закупуване на недвижим имот. Средствата се прехвърлят от банката към продавача. Ипотечен кредит е всеки заем, обезпечен с ипотека. Можете да използвате ипотечен заем за закупуване на къща и други нужди като ремонт, мебели или други покупки. 

Как да изберем най-добрите условия за кредит?

Коя банка да изберете за следващия си кредит? Създадохме калкулатор за потребителски и жилищен кредит, за да улесним нещата. С негова помощ можете да сравните различните банкови условия и да изберете най-доброто според вашите нужди.

Какво отличава избора с превод на заплата от този без? 

При извършване на превод на заплата през банката ще бъдете възнаградени с по-ниски лихвени проценти по всеки кредит. Единственото условие е месечната ви заплата да влиза в същата банка.

Ако имате други въпроси относно кредит калкулатор или други по-конкретни въпроси, моля, свържете се с нас.

Свързани:

най ниска лихва за ипотечен кредит

Последни публикации