Определение за Виртуален POS Терминал

Терминал 

Дефиницията на виртуален POS (място на продажба) терминал е автоматизирана платежна система, която позволява на клиентите да купуват стоки или услуги на място за продажба на дребно, чрез въвеждане на своите данни за плащане в терминала. След това данните на клиента се криптират и съхраняват сигурно в облака вместо в хардуера на място. Виртуалните POS терминали предлагат повече удобство, сигурност и гъвкавост от традиционните терминали за продажба, което позволява на търговците на дребно да предлагат по-широка гама от опции за плащане и по-добро обслужване на клиентите. Освен това тези терминали могат да се използват както за физически, така и за онлайн магазини. Също така е възможно да ги интегрирате с уебсайтове за електронна търговия или мобилни приложения, така че клиентите да могат да правят покупки от всяка точка на света. 

Защо да използвате Виртуален ПОС Терминал?

Виртуалните POS терминали предлагат много предимства за търговците на дребно, включително гъвкавост, удобство и сигурност. Например, те позволяват на бизнеса да приема множество методи на плащане от клиенти като дебитни карти, кредитни карти и цифрови портфейли. Това предоставя на клиентите повече възможности за плащане и увеличава вероятността за успешна продажба. В допълнение към предлагането на повече методи за плащане, тези терминали осигуряват и сигурна и безпроблемна обработка на плащанията. Всички плащания

се обработват сигурно, което означава, че личната и финансова информация на клиентите винаги се съхранява в безопасност. 

Какво е Виртуален POS Терминал? 

Виртуалният ПОС терминал е уеб-базирана програма, която ви позволява да обработвате електронни плащания по телефон, по пощата, факс, имейл или лично, подобно на онлайн формуляр за плащане. Можете да превърнете всеки съществуващ настолен компютър, лаптоп, смартфон или таблет в POS система, без да се налага да купувате или инсталирате допълнителен хардуер или софтуер. Можете да прикачите четец на карти към компютър чрез USB вход за лични плащания, въпреки че не е задължително. Обработката на кредитни карти във виртуален терминал е достъпна за вас, ако имате търговски акаунт с шлюз за плащане, интернет връзка и уеб браузър. 

Колко важен е Виртуалният POS Терминал? 

В сравнение с типичните офлайн методи за плащане, виртуалният POS терминал има няколко функции, които го правят по-гъвкав. 

Без дефекти и поддръжка 

Типичният физически ПОС терминал е устройство, което може да развие недостатъци, дори ако бъде само изпуснато. И в много случаи е необходим техник или дори подмяна на терминала. Тъй като няма физически хардуер, виртуалният POS терминал не може да се повреди. Поддръжката му се извършва централно, което елиминира необходимостта да чакате за реален ремонт в магазина. В допълнение, виртуален ПОС терминал непрекъснато се актуализира, допълва се с нови функции и се подобрява, за да отговори бързо на всички изисквания за плащане. 

Различни начини на плащане 

Днес продажбата на дигитални платформи означава да предоставите на клиентите си множество алтернативи за плащане. Докато някои дигитални алтернативи на картите са достъпни на физически терминали, като Alipay и WeChat Pay, броят на наличните онлайн опции бързо нараства. Стотици

алтернативни методи на плащане се използват широко в Италия и по света. Те са все по-предпочитани пред по-традиционните средства. Или защото са станали масови в даден регион, или защото са по-подходящи за определени нужди. 

Управление на дистанционни плащания 

Едно от предимствата на виртуалния POS терминал е, че той може да бъде достъпен по всяко време, от всяко място и от всяко устройство. В наши дни пазаруването постепенно губи отличителните характеристики на традиционните учреждения. Потребителят очаква да може да превключва между физически и цифрови точки за контакт. Виртуалният ПОС терминал има огромното предимство, че не изисква реално присъствие на клиента в учреждението. Клиентите все повече търсят изживяване при закупуване, което съчетава предимствата на реалния и онлайн свят, особено в сегашния климат. 

Използването на виртуален ПОС терминал е изключително ефективно, но не е задължително решение, тъй като много ПОС също имат поддръжка за тази функция. ConnectPOS има методична функция за архивиране за този терминал, така че потребителите могат да се свържат с техния екип за поддръжка за повече подробности. 

Следващите думи от речника

Винаги на разположение

Звънни ни: 0700 700 79
 
Пиши ни: info@lightfinance.bg

Ние сме на твое разположение всеки делничен ден от
08:30
до 17:00 часа на адрес: София, ул. Цар Асен I-ви №81
08:30 до 17:00 часа на адрес: Пловдив, бул. Цар Борис III-ти Обединител №52
08:30 до 18:00 часа на адрес: Димитровград, бул. Стефан Стамболов №1А
09:00 до 18:00 часа на адрес: Пазарджик бул. България №9